7 Ekim 2014 Salı

Moda Okulları

Artık Moda Tasarım  eğitimi almak için yurtdışına gitmemize gerek kalmadı.Son yıllarda ülkemizde de modaya ve moda eğitimine büyük bir önem verilmeye başlandı. Her ne kadar Parsons The New School for Design veya Fashion Institute of Technology (FİT) kadar uluslararası prestije sahip olmasadalar da moda okullarmız çok iddalı. Yabancı moda okullarının Türkiye'de kampüs açmalarının nedeni de bizim bu iddamız.

İstanbul Teknik Üniversitesi - (FİT)

Dünyaca ünlü FİT artık ülkemizde de eğitim veriyor İTÜ sayesinde.İTÜ'de moda tasarımı eğitimi alan öğrenciler 2 yılını İstanbul'da diğer 2 yılınıda New york da tamamlıyor.





Lasalle College

Kanada asıllı moda okulu ülkemizdede bir kampüsünü açtı.Okul moda tasarımı dışında marka yönetimi,grafik tasarım,iç mimarlık gibi alanlarda da eğitim veriyor.




 İstanbul Moda Akademisi (İMA)

Modanın bir çok alanında eğitim veren (moda fotoğrafçılığı,moda editörlüğü,marka yönetimi,moda tasarımı) Nişantaşı'nda bulunan bir okul. Londra da bir moda okulu ile anlaşmalı isteyen son yılını londrada okuya biliyor.










Her yıl İMA öğrencileri güzel defilelere imza atıyor.

Yeditepe Üniversitesi / Moda Tasarımı

Akademiler açıldığı kadar hemen hemen her üniversite de moda tasarım bölümü açıldı. İlk açanların başında ise benim de öğrencisi olduğum  Yeditepe Üniversitesi geliyor. Bugüne kadar bir çok tasarım bölümünde  başarılı olan Yeditepe Üniversitesi uzman kadrosuyla Moda tasarım bölümünde de çok iddialı.